0

Cerita Tentang Kesehatan (+1)

Nia Mulyasari February 2, 2015

Lucu carita waktu ieu téma kaséhatan. Kesehatan pisan penting, lamun asa awak cageur alus teu ngarasa gering. Lamun urang keur gering, lamun teu sae pikeun awak urang. Kituna nu Anjeun nu séhat jeung anjeun unwell, ulah ngangluh alatan nyeri ieu deui dites Allah sarua. Jeung awak Anjeun ka ngagentos nyeri, kuring baris ngahibur saeutik saeutik unwell jadi Anjeun guys. Nah carita mah mimiti:

Test panon

A sabar kabawa arus dina test panon ku dokter, pikeun nangtukeun tipe gering.
Dokter: “Naon gambar ieu …”
Pasien: “rupiah.”
Dokter: “Enya, nu gambar naon duit?”
Pasien: “rupiah”
Dokter: “Enya, nu gambar naon?”
Pasien: “Yen Jepang, Dok!”
Dokter: “Muhun cukup, Anjeun gaduh kasakit panon akut.”
Pasien: “kasakit panon Dok naon ??
Dokter: “duitan ….. !!! ?? !!

Babies Lahir Tanpa Tulang

Kajadian cukup jarang Ieu bisa narik perhatian media citak lokal. Teu hayal, wartawan warta hunter ieu bergegas ka rumah sakit pikeun ngabuktikeun kabeneran berita. Di kamar sabar kang, seemed geus kumpul kulawarga jeung baraya ti pasien. Saméméhna, doktor anu consulted, teu bisa mere jawaban nu nyugemakeun. Komo nanya ka wartawan nu nanya langsung ka kulawarga, naha nepi ka bayi baru lahir tanpa tulang. Reporter ieu nyoba ménta langsung ka kulawarga, kumaha upami nyababkeun gangguan ieu. Nurutkeun kulawarga, salami eta ngandung teu némbongkeun tanda Abnormalitas. Beurat normal, dahar ieu ogé euweuh aneh. Tapi, ibu teu kawas bayem.
Lamun ditanya kumaha upami nu ngabalukarkeun orok nu jadi lahir tanpa tulang. Ieu sanggeus whispers kahiji jeung anggota kulawarga séjénna. Leres ieu téh urusan internal kulawarga urang. Tapi saprak nu dipénta ku anjeun, teras sadaya mah bisa nyebutkeun nyaeta tulang tina babies ieu sadaya keur dirakit dina widang sabab aya acara kulawarga anu teu bisa ditinggalkeun.”
Muhun, tétéla urang Batak ….!
Catetan: Nu tulang dina widang basa hartina Mamang / Om

sangakan Kaséhatan

A nempo dokter ngora geulis ti kotana sangakan kaséhatan di hiji désa.
Pikeun nu nyicingan désa anu geus dikumpulkeun di puskesmas pakarangan, dokter ngomong,
Ngajaga diri-awal sehat cara miara kaséhatan lisan.
Saterusna dokter tos ka sekumpulann founding. “Kuring hayang nyaho, kumaha mindeng founding brushing huntu anjeun?
Tuan 1: “Lamun kuring masih saukur sakali poe, Dok!” (rada sheepishly)
Tuan 2: “naon naon My 3 kali sapoé!”.
Dokter: “Kumaha carana itungan?”
Tuan 2: “The isuk sanggeus sasarap, sanggeus dahar beurang salila poé jeung peuting saméméh bed.”
Pak 3: “Ngan kawas snob hiji …. Kuring geus 12 kali sapoé
Dokter: “Lah …. éta kumaha ngitungnya?”
Pak 3: “Januari, Fébruari, Maret, April, ….”

Peluh azoospermia bapana akina Anjeun mana?

Hiji poé penderita datangna dokter geus peluh.
Dokter: “Aya hiji gangguan naon?”
Pasien: “Hayu urang Dok, kuring ngalaman gangguan jeung kuring.
Dokter: “Naha?”
Pasien: “Anuu, teu tiasa B’diri …. azoospermia, Dok!”
Dokter: “Pasalna kunaon?
Pasien: “Kuring henteu weruh Dok, eta dipaké ogé teu sia, tapi mimiti bapak ieu mah impotent, sarta ogé akina hiji.”
Dokter: “??? !!! …. Lah, mangka …. akina jeung bapa anjeun impotent, eta ngajaga anjeun ti?”
Pasien: “Cilacap, Dok !!

Rumah Sakit Maternity

Di hiji rumah sakit nu geus jadi di megah di Jakarta, di mana loba jalma ngalirkeun ku boh perlakuan atawa anu nungguan pasien. Ngan nelepon Andi mangrupa salah sahiji jalma réa di rumah sakit, sabab pamajikanana geus saukur dibikeun lahir ka anak kahiji nya. Otomatis waktu manehna di kamar kiriman. Pikeun dua poé manéhna aya jeung manéhna happy sabab budak anu craves geus hadir ka alam dunya.
Lamun manéhna daydreaming di hareup bangsal maternity dadakan manéhna nempo lalaki di buru sarta gawena barged ka kamar kiriman, sarta sababaraha waktu saterusna heran, naha manusa ieu, kaluar ti ngarasa panasaran Andi geura-giru ditilik sababaraha suster nu geus aya di ruang kiriman , manehna nanyakeun, “SUS, kudu nyaho naha manusa anu mimiti anjog ujug-ujug pingsan?”
Mantri nu nyantai ngawaler, “Oh éta manéhna dina puguh datang ka dieu sabab pamajikanana bakal geura-giru méré lahir, tapi manéhna poho hiji hal,” “Tong hilap naon, SUS?” ditanya Andi deui.
“Manéhna poho pikeun mawa pamajikanana !!!!

2,242 total views, 2 views today


Harap login untuk Vote UP postingan ini.

No comments yet

You must be logged in to post a comment.

Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!